اخبار دفتر

برنامه کاهش مخاطرات سیه مار و پیشگیری از گزش مارهای زهرآگین

اقدام ضربتی در کاهش صدمات ناشی از گزش سیه مار به هموطنان در استان سیستان و بلوچستان

برنامه کاهش مخاطرات سیه مار و پیشگیری از گزش مارهای زهرآگین

دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش با هدف کاهش صدمات ناشی از سیه مار از مارهای زهرآگین که در استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان پراکندگی دارد و در روزهای گذشته موجب مرگ چند تن از هم وطنان شده است ضمن هماهنگی با مرکز بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو به عنوان متولی تهیه پادزهر برای درمان مارگزیدگی، کارگاه‌‌های آموزشی در روستاهای منطقه بلوچستان برگزار نمود.
با هدف آگاهی رسانی و افزایش شناخت بومیان منطقه بلوچستان از مارهای زهرآگین و ارایه راهکارهای کاهش مارگزیدگی و پیشگیری از وقوع حوادث ناگوار، کارگاه‌های آموزشی آشنایی با مارهای زهرآگین منطقه بلوچستان جهت روستائیان برای 50 روستا در محدوده شهرستان‌های سراوان، راسک، سرباز، نیک شهر، کنارک و چابهار در استان سیستان و بلوچستان با هدف توانمند سازی جوامع روستایی در کنترل مارهای زهرآگین توسط کارشناسان گروه خزندگان و دوزیستان دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش با همکاری موسسه خزنده شناسان پارس اجرا گردید.
همچنین به دلیل دورافتادگی و کم برخوداری روستاها در این شهرستانها معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست، ابزارهای لازم چون انبرمارگیری و دستکش چرمی مخصوص جهت کنترل و انتقال مار برای این روستائیان با هدف جلوگیری از کشتن مارها و همچنین سهولت جمع آوری آنها و انتقال به مناطق دور دست اقدام نمود.
در کارگاه‌های برگزار شده در فرمانداری سرباز و بخشداری آشار برای دهیاران ضمن ارایه نکاتی در پیشگیری از مارگزیدکی و رعایت اصول ایمنی، با در اختیار قرار دادن انبرمارگیری و دستکش مخصوص آموزش‌های لازم در مقید‌سازی و انتقال مارهای زهرآگین توسط بومیان به محدوده‌های دور از روستا ارایه گردید.
برای آگاهی بیشتر بومیان 200 نسخه بروشور آشنایی با سیه مار و راه های پیشگیری از گزش این مار تهیه شد و به دهیاران جهت توزیع میان روستائیان تحویل گردید. همچنین 1000 نسخه پوستر اینفوگرافی با جزییاتی در خصوص مارهای بلوچستان و شناسایی مارهای زهرآگین از مارهای غیرزهری و ارایه روشهایی برای پیشگیری از گزش و جلوگیری از ورود مار به محل زیست روستائیان و همینطور نحوه برخورد با افراد مارگزیده تهیه و جهت نصب در روستاها، بهداری‌ها و سایر مراکز پرتردد تحویل دهیاران، آتش نشانی و مسوولین خانه های بهداشت گردید.
همچنین500 نسخه بروشور و پوستر نیز با هدف آشنایی مردم با مارهای زهرآگین و غیر زهری و نحو مواجهه و کنترل آنها، اقدامات پیشگیرانه و درمانی افراد محلی در منطقه بشاگرد به اداره کل محیط زیست استان هرمزگان جهت توزیع تحویل گردید.  
 
عكس های مرتبط :
بيشتر